Kategorije: Hrana i pića, Kuhanje i pečenje, Pomoć u kuhanju
STARTER KULTURE JOGURT 1 G X 10/BV
SKU:
1001289
11,95 €
U cijenu je uključen PDV (25%)
Nema na zalihi
Opis proizvoda
Upotreba
Simptomi
Sastojci
Napomena
Starter kulture za jogurt su čiste probiotičke kulture namijenjene za izradu jogurta kod kuće. Ove kulture omogućuju fermentaciju mlijeka ili biljnih napitaka poput soje ili kokosa, stvarajući jogurt bogat probiotičkim bakterijama koje podržavaju zdravlje probavnog sustava. Jedna vrećica (1 g) dovoljna je za 1 litru mlijeka ili biljnog napitka.
Upute za pripremu jogurta:
1. Prokuhati 1 L mlijeka ili biljnog napitka.
2. Ohladiti na temperaturu 37 – 39°C.
3. Dodati 1 vrećicu starter kulture i dobro izmiješati pjenjačom ili mikserom.
4. Ostaviti 10 – 12 sati na temperaturi 37 – 39°C (u termo posudi koja zadržava temperaturu 10 – 12 sati ili u aparatu za jogurt).
5. Spremiti u hladnjak na temperaturu od 2 -6°C.
Napomena: dobiveni jogurt čuvati u hladnjaku i konzumirati unutar 72 sata (2 – 3 dana). Pogodno za odrasle i djecu stariju od 1 godine starosti.
1. Prokuhati 1 L mlijeka ili biljnog napitka.
2. Ohladiti na temperaturu 37 – 39°C.
3. Dodati 1 vrećicu starter kulture i dobro izmiješati pjenjačom ili mikserom.
4. Ostaviti 10 – 12 sati na temperaturi 37 – 39°C (u termo posudi koja zadržava temperaturu 10 – 12 sati ili u aparatu za jogurt).
5. Spremiti u hladnjak na temperaturu od 2 -6°C.
Napomena: dobiveni jogurt čuvati u hladnjaku i konzumirati unutar 72 sata (2 – 3 dana). Pogodno za odrasle i djecu stariju od 1 godine starosti.
probiotičke bakterije, fermentacija, mliječni proizvodi, biljni napitci.
Liofilizirane starter kulture za pripremu jogurta: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium ssp..
Čuvati u hladnjaku na temperaturi 0 – 6°C. Najbolje upotrijebiti do: 24 mjeseca od datuma proizvodnje otisnutom na ambalaži. Dobiveni jogurt čuvati u hladnjaku i konzumirati unutar 72 sata (2 – 3 dana). Pogodno za odrasle i djecu stariju od 1 godine starosti.
Podijeli s prijateljima
Facebook
Twitter
LinkedIn