Kategorije: Hrana i pića, Kuhanje i pečenje, Začini
CIMET CEYLON 50 G LEB 9739 ZAČIN
SKU:
0025111
3,99 €
U cijenu je uključen PDV (25%)
Nema na zalihi
Opis proizvoda
Upotreba
Simptomi
Sastojci
Napomena
Cimet Ceylon je mljeveni začin dobiven iz kore zimzelenog stabla Cinnamomum zeylanicum, poznatog i kao pravi cimet ili kanela. Autohton je na Šri Lanci, a danas se uzgaja i na Madagaskaru te Sejšelskim otocima. Ceylonski cimet poznat je po svojoj blago slatkastoj i drvenastoj aromi s naznakama klinčića i citrusa. Za razliku od cassia cimeta, ceylonski cimet sadrži vrlo malu količinu kumarina, što ga čini pogodnim za svakodnevnu upotrebu bez rizika. Često se koristi u pripremi slastica, džemova, kompota te kao dodatak raznim napicima.
Cimet Ceylon se koristi u kulinarstvu za aromatiziranje raznih jela i napitaka. Dodaje se u deserte, pečene proizvode, džemove, kompote, kao i u razne napitke poput čaja ili kuhanih vina. Također se koristi u pripremi začinskih mješavina i marinada.
alergija, osjetljivost na cimet
Cinnamomum zeylanicum (cejlonski cimet)
Čuvanje: Cimet treba čuvati u dobro zatvorenoj posudi na suhom i tamnom mjestu kako bi se očuvala njegova aroma. Rok trajanja: Pravilno pohranjen, cimet može zadržati svoju aromu 2-3 godine. Napomena: Iako ceylonski cimet sadrži vrlo malu količinu kumarina, preporučuje se umjerena konzumacija, osobito za osobe s oštećenjem jetre ili sklone alergijskim reakcijama.
Podijeli s prijateljima
Facebook
Twitter
LinkedIn