Kategorije: Azijska kuhinja, Hrana i pića, Kuhanje i pečenje, Začini
ALGA ARAME 50 G OKINAWA 1926
SKU:
0025389
9,91 €
U cijenu je uključen PDV (25%)
Nema na zalihi
Opis proizvoda
Upotreba
Simptomi
Sastojci
Napomena
Arame su tanke končaste morske alge blagog okusa koje se lako kombiniraju s raznim jelima. Često se koriste u japanskoj kuhinji zbog svoje svestranosti i blagog okusa koji se slaže s različitim namirnicama. Idealne su za početnike u konzumaciji morskih plodova jer nemaju intenzivan okus poput drugih algi. Arame su bogate vlaknima, bjelančevinama i mineralima, te pružaju niz zdravstvenih koristi, uključujući podršku probavi i zdravlju srca.
Priprema: Prije upotrebe, operite alge pod tekućom vodom i namočite ih u vrućoj vodi oko 15 minuta. Nakon toga, ocijedite ih i isperite. Za kuhanje, dodajte jednu jušnu žlicu algi u vodu i kuhajte 20 minuta. Za dodatni okus, začinite s malo sojinog umaka i nekoliko kapi rižinog octa. Preporučena kombinacija: Alge se odlično slažu s korjenastim povrćem, tofuom i sjemenkama, čime obogaćuju jela i dodaju im nutritivnu vrijednost.
suha koža, suha kosa, nedostatak energije, probavne smetnje, visok kolesterol
Arame alge (Eisenia bicyclis) 100%
Upozorenje: Morske alge, uključujući Arame, mogu sadržavati visoke razine arsena, što može biti štetno za zdravlje. Stoga je važno pridržavati se navedenih uputa za pripremu kako bi se smanjila izloženost arsenima. Čuvanje: Držite na suhom, tamnom i hladnom mjestu. Nakon otvaranja, čuvajte u hladnjaku. Napomena: Osobe s alergijama na morske plodove trebaju biti oprezne pri konzumaciji ovih algi.
Podijeli s prijateljima
Facebook
Twitter
LinkedIn