Imaš dodatna pitanja?

Nazovite nas na 047 649 921 ili nam pišite na info@pharma-bio.hr

Brand

Ruža/Rosa de Damasco eterično ulje 2ml, Pranarom

SKU: 0008022

56,96 

U cijenu je uključen PDV (25%)
KOM

Pranarom eterična ulja su kemotipizirana!

Što reći o ovom eteričnom ulju i biljci? Ruža, kraljica cvijeća! Zbog svog prekrasnog mirisa, ruže su omiljene u svim kulturama. Samonikle su na Bliskom istoku, a uzgajale su se još u Perziji. Ruže su poznate iz davnina, obožavali su je i Grci i Rimljani i Arapi. Tradicionalno je posvećena Veneri, božici ljubavi i ljepote, simbolika je nevinosti i čistoće.

U proizvodni eteričnog ulja za aromaterapeutske svrhe koriste se dva varijeteta: Rosa centifolia i Rosa damascena.  Rosa centifolia poznata je još i kao francuska ruža, svibanjska ruža i marokanska ruža,  potječe iz Perzije,a  danas se komercijalno najviše uzgaja u Maroku i Francuskoj. Rosa damascena poznata je i kao damaska ruža, turska ruža, bugarska ruža i ruža otto, navodno potječe iz Kine, a danas se najviše uzgaja u Bugarskoj i Francuskoj.

Eterično ulje ruže je jedno od najskupljih jer treba i po nekoliko tona latica da bi se dobilo 1 kg ulja. Berba cvjetova za proizvodnju eteričnog ulja obavlja se ručno, ujutro prije svitanja. Cvjetovi se istoga dana podvrgavaju destilaciji. Ruža se izuzetno puno koristi u parfumerskoj industriji.

Na tržištu se nalazi mnogo patvorina ovog ulja. Eteričnom ulju ruže dodaje se geranij burbon i palmarosa te stoga ako želite osjetiti čarobnu djelotvornost eteričnog ulja ruže kupujte samo provjerena, kemotipizirana ulja renomiranih i provjerenih proizvođača. Također, ne nasjedajte na jeftine “preparate s ružom”. Svaki preparat koji sadrži pravo ulje ruže, nosi i veliku cijenu za sobom, ali i blagodati koje ova kraljica cvijeća daje.

Osim eteričnog ulja, ova biljka daje i hidrolat ruže koji se koristi u preparatima poput krema i  tonika za kožu. Hidrolat hrani kožu i daje joj hidrataciju te ga je dobro koristiti u svakoj primjeni, kako u preparatima, tako i kao podloga uljnim serumima. Hidrolat se koristi u njezi zrele, stanjene i umorne kože.

DOBIVANJE ETERIČNOG ULJA RUŽE

Destilacijom svježih latica. Također, postoji i apsolut ruže koji se dobiva ekstrakcijom s pomoću otapala kojoj je parfumerska industrija sklonija. Eterično ulje je izrazito skupo, a alternativa je apsolut. Apsolut je na sobnoj temperaturi krutina, a postaje tekuć kad se bočica blago zagrijava u rukama. Također i eterično ulje bude čvršće strukture te je dobro bočicu prije kapanja lagano zagrijati u ruci.

Podijeli s prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn