Imaš dodatna pitanja?

Nazovite nas na 047 649 921 ili nam pišite na info@pharma-bio.hr

Jodirana morska sol sitna 500g, Solana Nin

SKU: 0025280

Sitna morska sol za začinjavanje

1,30 

U cijenu je uključen PDV (25%)
KOM

Web shop je još u izradi. Kupovina će biti moguća uskoro!

Jodirana sitna morska sol je ručno ubrana na poljima soli.

Koristi se za svakodnevnu upotrebu prilikom kuhanja te je proizvod iznimne prehrambene vrijednosti i dragocjeni dar Jadranskog mora.

Razlika prirodne i ručno brane ninske morske soli

Prirodne soli čine kamena i morska sol. Kamena se dobiva iz rudnika soli, a morska sol iz mora. Većina solana proizvodi sol tako što je u proizvodnim pogonima industrijski prerađuje i tretira. Solana Nin to ne radi. Ona skuplja sol na otvorenim poljima soli na način da se u proljeće pune bazeni morskom vodom. Tokom kasnog proljeća i ljeta voda isparava, a na dnu ostaje morska sol koja se u jesen ručno “bere”. Ninska je morska sol izvorna, neprerađena i kao takva bogata prirodnim mineralima.

U ishrani je najzdravija ručno brana morska sol jer sadrži jod morskih algi koji utječe na pravilan rad štitne žljezde, brom koji je neophodan živčanom sustavu i kalij koji pomaže u koncentraciji i mentalnom radu.

Morska je sol lijek protiv stresa i celulita, a samim tim i eliksir za zdravu i lijepu kožu. Osim minerala i mikroelemenata, morska sol u tragovima sadrži važne aminokiseline i vitamine. Snažno utječe na razmjenu stanica u koži i potkožnom tkivu potičući metabolizam i izlučivanje štetnih tvari.

Kako se ninska sol zapravo stvara?

Proizvodnja Solane Nin na prirodan i ekološki način protječe kroz pet faza. Prve četiri faze su isparavanja morske vode Jadrana zahvaljujući sunčanim i toplim danima, a peta faza kristalizacija gdje se ugušćena morska voda (salamura) pretvara iz tekućeg u kruto stanje.

Uz pomoć sunčanih i vjetrovitih dana za 1 mm soli potrebno je da ispari 8 mm vode. U Solani Nin se sol skuplja u više navrata, a prva “žetva” se vrši kada se stvori sloj od 15 – 20 mm morske soli. Prije “žetve”, tj. sakupljanja soli se ispušta salamura da se sol procijedi, odnosno da bude suha. Prosušena se sol zatim ručno prikuplja na hrpe i kao takva prevozi u skladište.

Prosječna proizvodnja morske soli u posljednjih 10 godina u Solani Nin je 3200 t. Proizvodnji morske soli pogoduju visoke temperature i vjetrovi, posebice “suha” juga, maestral i lagana bura. Sezona “žetve” traje u prosjeku 63 dana tokom proljeća, ljeta i rane jeseni.

Stavlja na tržište: Solana Nin, Ilirska cesta 7, Nin

Vrste plaćanja:
- uplata na račun
- kartično plaćanje
- plaćanje pouzećem (dodatna naplata 0,99€)

Načini dostave:
- za narudžbe u RH - 4€
- besplatna za narudžbe iznad 40 €
- osobno preuzimanje u poslovnici: V. Nazora 4, Karlovac

Podijeli s prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn