Kategorije: Hrana i pića, Kuhanje i pečenje, Ulja
GHEE MASLAC ORG. 500 G NG/TZH
SKU:
1025657
13,60 €
U cijenu je uključen PDV (25%)
Nema na zalihi
Opis proizvoda
Upotreba
Simptomi
Sastojci
Napomena
GHEE Maslac je pročišćeni mliječni maslac, poznat i kao ghee, koji se tradicionalno koristi u kulinarstvu, medicini i religiozne svrhe širom svijeta. Dobiva se procesom kuhanja maslaca na niskoj temperaturi, pri čemu se voda isparava, a krute mliječne tvari se uklanjaju, ostavljajući čistu mliječnu mast. Ghee je jedini mliječni proizvod koji prirodno ne sadrži laktozu niti kazein, što ga čini pogodnim za osobe s intolerancijom na mliječne proizvode. Sadrži vitamine A, D, E i K te idealan omjer omega-3 i omega-6 masnih kiselina. Ghee je stabilan na visokim temperaturama, s točkom dimljenja između 250-260°C, što ga čini pogodnim za kuhanje, pečenje i prženje. Dostupan je u pakiranju od 500 g, a proizveden je u Hrvatskoj.
GHEE Maslac se koristi kao zamjena za biljna ulja, maslac ili ostale masnoće u kulinarstvu. Može se koristiti kao samostalan namaz na kruh, prilikom kuhanja i pečenja svih vrsta hrane ili kao dodatak jelima za obogaćivanje okusa i nutritivnih sastojaka. Kulinarski znalci koriste ghee kao osnovu za pripremu jela, dodatak jelima radi punoće okusa i mirisa ili prženje začina. Također, može se dodati u kavu ili čaj za dodatnu energiju i okus. Čuvati na suhom i hladnom mjestu, izvan dohvata djece. Prije prve upotrebe, preporučuje se testirati proizvod na manjem području kože kako biste provjerili eventualne alergijske reakcije.
intolerancija na laktozu, intolerancija na kazein, alergija na mliječne proizvode
Pročišćeni mliječni maslac iz ekološkog uzgoja
Čuvati na suhom i hladnom mjestu, izvan dohvata djece. Prije prve upotrebe, preporučuje se testirati proizvod na manjem području kože kako biste provjerili eventualne alergijske reakcije. Ne koristiti na oštećenoj ili iritiranoj koži. Izbjegavati kontakt s očima; u slučaju kontakta, temeljito isperite vodom.
Podijeli s prijateljima
Facebook
Twitter
LinkedIn