Kategorija:

Imaš dodatna pitanja?

Nazovite nas na 047 649 921 ili nam pišite na info@pharma-bio.hr

Dijabetko čaj 100g, Pampa Tea

SKU: 0058268

6,63 

U cijenu je uključen PDV (25%)
KOM

Web shop je još u izradi. Kupovina će biti moguća uskoro!

Prirodni pripravak namijenjen isključivo dijabetičarima i onima koji žele regulirati krvni šećer. Ova mješavina biljnog čaja sastavljena je od mahuna graha, lista duda, mente, cikorije i ostalih biljaka koje su prepoznate da pomažu pri regulaciji šećera u krvi. Prvenstveno biljke poput cikorije, mahune bijelog graha i list crnog duda prema novim istraživanjima utječu na rad gušterače koja proizvodi hormon inzulin, a on je vrlo bitan kod regulacije šećera u krvi.

“Dijabetko” biljni čaj može se upotrebljavati u neograničenim količinama jer nema agresivnih biljaka koje bi mogle naštetiti Vašem zdravlju, odnosno smanjiti djelovanje drugih pripravaka koji dijabetičari koriste. Također ovaj biljni čaj može se piti i kao hladni napitak. Specifičnog je trpkog gorkastog okusa ali ima i osvježavajuću notu svježe netom ubrane lista mente. Biljke koje se nalaze u njemu generacijama su poznate na našim prostorima i dio su tradicionalne pučke predaje o ljekovitom bilju.

Koje biljke se nalaze u čajnoj mješavini „Dijabetko“?

List crnog duda

Divlji list crnog duda koji je ubran na području Podravine tradicijski ima vrijednost u ublažavanju tegoba s poremećenim šećerom u krvi. List crnog duda ubire se i suši početkom ljeta kada sadrži naviše eteričnih ulja.

Mahune bijelog graha

Mahune bijelog graha koje se nalaze u čajnoj mješavini „Dijabetko“ također pripadaju biljkama koje se generacijama miješaju na našim prostorima u biljne čajeve. Mnogi tradicionalni autori o ljekovitom bilju ističu vrlo velike pozitivne vrijednosti korištenja mahuna graha kod pripreme čajeva.

List mente

Menta osim što opušta i smiruje u obliku čajeva blagotvorno može djelovati na jetru i gušteraču koji su bitni kod metaboličkih procesa u organizmu.

Cikorija korijen

U nekim zemljama dijelovi biljke i korijen cikorije koristi lijek za tjelesne bolesti i poremećaje kod ljudi. Budući da svježi korijen cikorije ima prilično gorak okus korijeni se mora razblažiti. Korijen cikorije se razblažuje njezinim kuhanjem, sušenjem, pečenjem ili prženjem. Također se može umakati u vodi ili otopini limunske kiseline. Sušena sjeckana ili mljevena cikorija može se koristiti kao mješavina u kavu, čajeve ili dodatak nekoj funkcionalnoj hrani. Korijen cikorije daje idealnu komponentu za prehranu dijabetičara.

Kopriva

Od davnina jedna je od najpoznatijih ljekovitih i začinskih biljaka koja raste na ovim prostorima. Ova biljka specijalno je uzgajana na poseban način da bi Vam dočarala kako se iz nje može puno iskoristiti. Kopriva već tisućama godina raste pokraj nas, uz šume, vrtove, livade.

Upotreba ovih biljaka ili ove mješavine preporučuje se uz kombiniranu dijetalnu ishranu koju određuje Vaš liječnik prema vrsti i težini dijabetesa

Vrste plaćanja:
- uplata na račun
- kartično plaćanje
- plaćanje pouzećem (dodatna naplata 0,99€)

Načini dostave:
- za narudžbe u RH - 4€
- besplatna za narudžbe iznad 40 €
- osobno preuzimanje u poslovnici: V. Nazora 4, Karlovac

Podijeli s prijateljima

Facebook
Twitter
LinkedIn