Kategorije: Hrana i pića, Sjemenke, Sušeno voće, orašasti plodovi i sjemenke
ALFA ALFA SJEM. ZA KLIJ.BIO 250 G NG/TZH
SKU:
1025810
4,51 €
U cijenu je uključen PDV (25%)
Nema na zalihi
Opis proizvoda
Upotreba
Simptomi
Sastojci
Napomena
ALFA ALFA SJEM. ZA KLIJ.BIO 250 G NG/TZH je proizvod namijenjen za klijanje sjemenki alfe alfe, poznate i kao lucerna. Ova biljka je poznata po visokoj hranjivoj vrijednosti i koristi se u prehrani zbog svojih nutritivnih svojstava. Sjemenke su organskog podrijetla, što znači da su uzgojene bez upotrebe kemijskih pesticida i gnojiva, čime se osigurava veća kvaliteta i sigurnost za konzumaciju. Pakiranje od 250 grama omogućuje jednostavno skladištenje i upotrebu za kućnu proizvodnju klijanaca. Proizvod je namijenjen svim ljubiteljima zdrave prehrane koji žele obogatiti svoj jelovnik svježim i hranjivim klijancima.
Za klijanje sjemenki alfe alfe: 1. Pranje sjemenki: Stavite sjemenke u cjedilo i isperite ih pod mlazom hladne vode kako biste uklonili eventualne nečistoće. 2. Namakanje: Stavite oprane sjemenke u posudu s vodom i ostavite ih da se namaču 6-8 sati ili preko noći. 3. Ispiranje i odvodnja: Nakon namakanja, isperite sjemenke još jednom i dobro ih ocijedite. 4. Klijanje: Stavite sjemenke u klijač ili na čistu, vlažnu krpu, osiguravajući da imaju dovoljno prostora za rast. 5. Održavanje vlažnosti: Redovito prskajte sjemenke vodom kako biste održali vlažnost, ali izbjegavajte nakupljanje viška vode. 6. Svjetlost: Držite klijance na mjestu s indirektnim svjetlom, izbjegavajući izravnu sunčevu svjetlost koja može osušiti sjemenke. 7. Berba: Klijanci su spremni za konzumaciju obično nakon 4-6 dana, kada dostignu željenu veličinu.
suha koža, suha kosa, nedostatak sjaja, oštećena koža, nedostatak hidratacije, mat kosa, oštećeni vrhovi kose
Sjemenke alfe alfe (lucerne)
Napomene: – Higijena: Osigurajte da svi alati i posude koje koristite za klijanje budu čisti kako biste spriječili kontaminaciju. – Temperatura: Idealna temperatura za klijanje je između 18-22°C. – Vlažnost: Klijanci trebaju biti vlažni, ali ne smiju biti preplavljeni vodom. – Pohrana: Gotovi klijanci čuvajte u hladnjaku i konzumirajte unutar nekoliko dana za optimalnu svježinu.
Podijeli s prijateljima
Facebook
Twitter
LinkedIn